Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за избор на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
    Добре колегите kaio i daniel аз съм минал 2к и няма проблем за сега просто го сложих да го видя що за стока е. Като направя 10к тогава ще кажа. А daniel щом е олио защо го предлагаш на клиенти? И аз забелязах ,че е така но селения 20к която съм слагал преди нямат почти никаква разлика с това като гъстота? Но селения си е селения все пак. Аз това постоянно го проверявам цвета и гъстота. За да не го изтърва все пак му нямам доверие.
    Колега,не че нещо се заяждам ама какво очакваш да видиш по вида на маслото

Карането с гадно масло се отразява върху бързо движещи се метални части,които за съжаление ги виждаш когсто вече маслото си е свършило 'работата'

Купувайте си хубаво масло от официален вносител. От това не може да се пести, особено за Алфа.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Колега напълно си прав, но все пак аз директно от производителя ги взимам тези неща. И заради това ти казвам ,че маслото като качество не отстъпва чак толкова на водещите марки , но съм резервиран и след 10к ще пиша тема да ви кажа какъв е резултата. Но така е алфите си искат хубави масла.
      Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Абе колега deznam, малко ли ти бяха парите и нервите хвърлени по тази кола, за да си правиш кофти експерименти с нея? И това при положение, че има 9789879 теми за избор на масло за туинспарк. На твое място още утре бих поръчал хубаво масло с вискозитет 10W-60. То и с такова няма гаранция, но риска е значително по-малък. Кола, която на магистралата държи с часове 5000 оборота си изисква своето.

Comment

Колега за обороти незнам какво имаш предвид. То всеки двигател би си заминал бързо ако се кара на високи обороти ако иска и с каквото масло да се кара и така.Мисля ,че си съгласен с мен. Иначе аз доста често пътувам Хасково-София-Бургас-Хасково по тези маршрути и доста често си карам 120-130. Което е достатъчно.

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Да така е , но съм решил да карам поне още 5к с нея. А утре ще и пусна дори маслото ,че пропката на картера ми изпуска малко. И ще го видя що за масло е.

Comment

Еми представи си лятото по магистралата на 40 градуса температура на асфалта как караш със 130км/ч (което при тези мотори е над 4000 оборота) и се сещаш сам какво става в картера. Има доста темички за изпушили мотори, в едната имаше и богат снимков материал.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Еми представи си лятото по магистралата на 40 градуса температура на асфалта как караш със 130км/ч (което при тези мотори е над 4000 оборота) и се сещаш сам какво става в картера. Има доста темички за изпушили мотори, в едната имаше и богат снимков материал.
              Ами и аз не мога да го разбера. Има толкова изписано и пак някой иска да пробва.

Спестяваш 50 или дори 100 лева за 10000 километра или година и после даваш минимум 10 пъти повече за ремонт.

Аз тази математика не я приемам, но всеки си знае положението

Дано колегата няма проблеми
              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
              Lancia Ypsilon '02

Comment

Е аз на месец правя средно по 5-6к така ,че няма да хвана чак най-големите жеги. Но както казвате после аз ще си блъскам главата. Ако отиде богу на колата и това е. . А иначе и аз мисля ,че 10w60 е най-добрия вариант.

Comment

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
                  Добре колегите kaio i daniel аз съм минал 2к и няма проблем за сега просто го сложих да го видя що за стока е. Като направя 10к тогава ще кажа. А daniel щом е олио защо го предлагаш на клиенти? И аз забелязах ,че е така но селения 20к която съм слагал преди нямат почти никаква разлика с това като гъстота? Но селения си е селения все пак. Аз това постоянно го проверявам цвета и гъстота. За да не го изтърва все пак му нямам доверие.
                  Колата си е твоя,карай с каквото масло искаш......поне са има двигатели бол из моргите а и са по нищо пари.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Предстои ми смяна на маслото колеги и до сега съм карал със Селения 5в40, но ми предложиха едни приятели (майсторите, които се занимават с колата) масло Мотул 5в30 8100 X-Clean (така май му беше името). Та въпроса ми е добро ли е това масло дали някой от вас е карал с такова да сподели мнение, че в интернет чета само позитивни неща за него ?
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Маслото е много добро, но е препоръчително за бензинови двигатели и не за АЛФА РОМЕО, а за твоя двигател бих ти препоръчал Motul 4100 Turbolight 10W40.
                      Last edited by Nikosaul; d.m.y г., 14:51.

Comment

Колега какво не ти хареса Selenia че тръгваш да експерементираш?Карай си с 5WR 40 и спи спокойно.
                        Поздрави!
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Гледай тези параметри на маслото
                          като искаш да експерементираш

Flash Point
                          Pour Point
                          Kinematic viscosity viscosity 40°C
                          Kinematic viscosity viscosity 100°C

Аз лично съм за Shell Helix Ultra 5w40
                          Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                          0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Харесва си ми Селенията вече е на 12 хил. и не е пипнала ама грам (както съм го налял така си седи само където е почерняло), но ми предложиха това масло на Мотул и реших да ви попитам дали си струва понеже ми го давах с отстъпка! Но сигурно ще си продължа със Селенията. Мерси за съветите колеги!
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Излишно е да слагаш такова масло (за ДПФ) с такъв вискозитет (5в30). Не за друго, ами просто е 2-но по-скъпо от това, което ти трябва. Ако толкова държиш на мотул - 8100 X-cess 5в40
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Масло

Wuerth Triathlon Ultra 5W40 или 10W40. Което и да вземеш няма да сбъркаш. Made in Germany.
                                Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                                X